fektetet_logo_labirintos

NEMESEN, EGYSZERŰEN, ELEGÁNSAN
A Gál Tibor borok azzal az elképzeléssel készülnek, hogy az élet legjobb dolgait – köztük a bort – élvezni és értékelni kell. Szenvedélyünk, hogy olyan borok szülessenek a kezeink alatt, melyek minden egyes cseppje egyedi, harmonikus és izgalmas.
Szeretnénk minél természetesebbek maradni, a minőség feláldozása nélkül, de nem akarunk átlagosak lenni. Arra figyelünk, hogy amit készítünk az kifejező, kimunkált, izgalmas és őszinte legyen. Ez jellemzi a borkészítést és a vendéglátást egyaránt.
25 év alatt rengeteg irány megfordult a pincészet életében, de a stílus mindig kristálytiszta maradt. A kategóriák mára megszülettek, melynek csúcsán a dűlős, házasított bikavérek helyezkednek el. A borok egyensúlyosak és dinamikusak.
Ha Gál Tibor borok, akkor bikavérek. A pincészet konzervatív hozzáállása a szakmához a Bikavérek felemelésével kezdődött. A Bikavér több, mint 100 éves hagyománnyal bír, a borvidék adottságaihoz leginkább illeszkedik, valamint a legegyedibb bor is így készíthető el Egerben. Ezt ismerte fel Ifj. Gál Tibor néhány éve, és ezért foglalkozik több dűlőben egyedi karakterű bikavérekkel. Már a belépő szint is Superior, valamint a két dűlős bikavér Grand Superior kategória. A TITI, a Síkhegy és a Pajados az első fecskék, de az elképzelések szerint, hamarosan érkezik a Nagy-Eged hegyi Bikavér is.

3300 Eger, Csiky Sándor utca 10.
https://galtibor.hufuzio@galtibor.hu
+36/20/852-5004