A pincészet a Kistályai út fölött, Eger déli részén található. A szőlőbirtok egyetlen dűlőben, a grand superior besorolású Pajados dűlőben van, ezért boraikban e dűlő értékeinek bemutatására, és a legmagasabb, grand superior minőségű borok készítésére helyezik a hangsúlyt. A cél olyan borok, elsősorban Egri Bikavér elkészítése, mely stílusában megidézi a régi, száz év előtti Egri Bikavéreket, ízvilágában pedig alkalmazkodik a modern bor-trendhez és közízléshez. Emellett fontosnak tartják a pincészet egyediségét hangsúlyozni a dűlő-szelekción keresztül. A Bikavér elkészítésénél a Kárpát- medencei fajtákra helyezik a hangsúlyt, az szinte 100 %-ban ezek felhasználásával készül. (Kékfrankos, Kékoportó, Kadarka, Zweigelt, Blauburger, Kisburgundi). Azt szeretnék, ha a fogyasztók a Tarjányi-Bikavér kóstolásakor könnyen felismernék az egriséget, és a bikavér jelleget is. Emellett szeretnék, ha a boruk könnyed, gyümölcsös, és “jó ivású” lenne úgy, hogy közben a legmagasabb minőségi szintet képviseli. Legfontosabbnak azt tartják, hogy olyan borokat készítsenek, melyek nem csak a szakértő borfogyasztóknak, h

3300 Eger, újsor út 1 sz.
www.tarjanyipince.hu
tarjanyikft@gmail.com
Telefon: +36 30 9959-427