Egri Bikavér Nagykóstoló

Az Egri borvidék legfontosabb bora az egri bikavér. 2022-ben pedig új időszámítás veszi kezdetét azzal, hogy megújítjuk a borvidék kiemelt borának nevét viselő rendezvényt. Az Egri Bikavér Ünnepi Napok programsorozatot október 18-29. között rendezzük meg. A hat önálló esemény több egri helyszínen mutatja meg a bortípus egyedi karakterét és magas minőségét az éttermi élményektől a gálavacsorán át a sétálókóstolókig.

PROGRAM

Az Egri Bikavér Ünnepi Napok központi eseménye az Egri Bikavér Nagykóstoló. A sétáló kóstolónknak a Líceum Díszterem ad méltó otthont. A helyszínen a vendégeinknek személyesen a borászok kínálják legszebb bikavéreiket.

A ma dolgozó egri borászok számára az egri bikavér egyrészt a kiindulópontot jelenti, hiszen a legismertebb, hosszú történelmi múlttal rendelkező egri bortípusként a borvidék meghatározásának alapja. Egyre több pincészet számára ugyanakkor a legfontosabb bor, mert ebben a borban látják jövőjüket.

Résztvevő pincészetek:
Almagyar Érseki Szőlőbirtok, Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Egri Korona Borház, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Gál Lajos Pincészete, Juhász Testvérek Pincészete, Nap-völgy Borászat és Élménybirtok, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, St.Andrea Szőlőbirtok, Szuromi Családi Birtok, Tarjányi Pince, Tóth Ferenc Pincészet, Varsányi, Pincészet, Villa Wanda Bormanufaktúra
Helyszín:
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Díszterme – Líceum díszterem
3300 Eger, Eszterházy tér 1.
Időpont:
2022. október 29. (szombat) 16:00-21:00
Belépőjegy, amely a borok kóstolását tartalmazza:
Super early bird: 6 990 Ft
Early bird: 7 990 Ft
Elővétel I.: 8 490 Ft
Elővétel II.: 8 990 Ft
Helyszínen megvásárolva: 9 990 Ft

Online jegyvásárlás: https://tixa.hu/bikavernagykostolo22
További jegyvásárlási lehetőségek:
Cinema Agria
3300 Eger, Törvényház út 4
Hétfő-Péntek: 15:00-21:00
Szombat-Vasárnap: 13:00-21:00

A rendezvény helyszínén a Platán Étterem és a Macok Bisztró csapata által elkészített fogásokat lehet megvásárolni.