Egri Bikavér Gálaest

Az október 18-29. között megrendezett Egri Bikavér Ünnepi Napok egyik nagyszabású eseménye volt, az október 21-én első alkalommal megtartott Egri Bikavér Gálaest.

A presztízsrendezvény középpontjában az a négyfogásos, bikavérre hangolt ünnepi vacsora állt, amelyet a Dining Guide által Magyarország Top 10 étterme közé választott Macok Bisztró készített el.

A Líceum Dísztermében lezajló gálavacsorát követően a vendégek további superior és grand superior bikavéreket kóstolhattak, hogy újabb és újabb palackokat megismerve mélyülhessenek el a bikavérek csodás világában.

Az este során mutatkozott be az Egri Borvidék egyedi borospohara, melyet a helyi termelőkkel együttműködésben alkottak meg és a jövőben egyaránt az egri fehér és vörösborokhoz is használnak majd.

Az Egri Bikavér Gála fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter volt, akit Dr. Feldman Zsolt, a tárca mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára képviselt a Líceum dísztermében. Beszédet mondott továbbá Dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő, aki nem csak gratulált a nívós rendezvényhez, de várakozását fejezte ki a jövőbeni hasonló törekvésekre is.

Dr. Lőrincz György, az Egri Bikavér Borlovagrend elnöke köszöntőjében az Egri Bikavért, mint a borvidék sikerének kulcsát nevezte meg és köszönetet mondott mindazoknak, akik összefogásukkal ezt a közös ügyet szolgálják.

A gálavacsora során adták át az Egri Bikavérért díjakat, amelyeket olyan gasztronómiában és borkereskedelemben dolgozó szakemberek vehettek át, akik kiemelkedően támogatták munkájukkal az egri bikavért.

A díjazottak:
Kertész Péter - Chicago Bowling Pub
Lakatos Szabolcs - Dűlő Chocolate & Wine
Kovács Pál - Borbolt.hu

Fotó: Nemes Róbert